Tamara Pradegan primljena u Kuću slavnih tekvondoa u New Jerseyu

20.08.2022.

14:57

Autor: HRT/Hina

Tamara Pradegan

Tamara Pradegan

Foto: Davor Puklavec/ / PIXSELL

Tamara Pradegan, trenerica i majstorica (Grand Master) tekvondoa, nositeljica 9. DANA majstorskog pojasa kao jedina Europljanka s najvišim zvanjem primljena je u petak u svjetsku Kuću slavnih tekvondoa u New Jerseyu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tamara Pradegan bila je vrhunska natjecateljica, a više od 30 godina vodi jedan od najuspješnijih hrvatskih tekvondo kluba Jastreb Zagreb u kojem su stasali brojni reprezentativci i osvajači medalja s najvećih natjecanja te danas u zapadnom dijelu Zagreba okuplja 400 djece. 


Tamara Pradegan s TKD Jastrebom ima 24 titule ekipnih prvaka Hrvatske u svim dobnim kategorijama, bili su i ekipni doprvaci Europe, a ona više od 20 godina organizira tradicionalni međunarodni Jastreb Open, najveći tekvondo turnir za mlade u ovom dijelu Europe. Vrijednost turnira prepoznala je i Republika Koreja kao domovina tekvondoa pa se turnir održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Južne Koreje i pod nazivom Kup Veleposlanika Republike Koreje.

Tamara Pradegan

Tamara Pradegan

Foto: Davor Puklavec/ / PIXSELL

Tamara Pradegan s TKD Jastrebom organizira redovite brojne humanitarne akcije, te ljetne i zimske kampove za mlade i edukacije, za što je primila brojne domaće i nagrade iz inozemstva. 


Prijem u Kuću slavnih (Taekwondo Hall of Fame) u New Jerseyu svakako je zasluženo najveće priznanje Tamari Pradegan za sve što je pružila tekvondou i podizanju statusa tog olimpijskog sporta u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!