Talijanka Vittozzi pobjednica u Ruhpoldingu

12.01.2023.

16:25

Autor: A.M./Hina

Lisa Vittozzi

Lisa Vittozzi

Foto: Pierre Teyssot / Shutterstock.com

Talijanska biatlonka Lisa Vittozzi došla je u četvrtak do svoje treće pojedinačne pobjede u Svjetskom kupu trijumfom na individualnoj utrci u njemačkom Ruhpoldingu, gdje je bila bez promašaja na četiri gađanja i dovoljno brza na dionici od 15 kilometara.

Pobjedničko vrijeme 27-godišnje Talijanke bilo je 40 minuta i 5.9 sekundi. Vittozzi je prethodne dvije pobjede u pojedinačnoj konkurenciji u Svjetskom kupu ostvarila prije četiri godine u njemačkom Oberhofu, kad je bila najbrža u sprintu i u dohvatnoj utrci.


Drugo mjesto u Ruhpoldingu osvojila je Francuskinja Lou Jeanmonnot, koja je također pogodila svih 20 meta, ali je u trkačkom dijelu zaostala za Talijankom za 39 sekundi. Treće vrijeme je imala njena sunarodnjakinja Julia Simon, koja je na zadnjem gađanju imala jedan promašaj što joj je donijelo minutu dodatka na postignuto vrijeme, a na kraju je za pobjednicom zaostala za 45.2 sekundi.


U Ruhpoldingu je nastupila i najbolja hrvatska biatlonka Anika Kožica te osvojila 85. mjesto u konkurenciji 96 biatlonki koje su se pojavile na startu. Kožica je imala pet promašaja i za pobjednicom zaostala za devet minuta i 21.4 sekundi.


Nakon 11 od 21 utrke u kalendaru Svjetskog kupa vodeća u ukupnom redoslijedu je Julia Simon sa 666 bodova. Na drugom mjestu je Šveđanka Elvira Oeberg sa 615 bodova, a na treću poziciju se današnjom pobjedom probila Vittozzi sa 463 boda.


U petak (14.25 sati) je u Ruhpoldingu na rasporedu muška štafeta, a u subotu (14.25 sati) će se u štafeti natjecati biatlonke. Nedjelja je rezervirana za nove pojedinačne utrke, obje sa zajedničkim startom, na 15 km za biatlonce (12.30 sati) te na 12,5 km za biatlonke (14.45).  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!