Talijani dominiraju u Biogradu

05.11.2022.

22:18

Autor: I.L./HRT/Hina

Svjetsko prvenstvo klase RS21 u Biogradu

Svjetsko prvenstvo klase RS21 u Biogradu

Foto: - / -

Nakon trećeg dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase RS21 koje se održava u Biogradu na Moru u vodstvu je talijanska posada sa skiperom Gianlucom Grisolijem, dok je najbolja hrvatska posada sa skiperom Lukom Šangulinom na 22. mjestu.

Moćna bura puhala je svom silinom tijekom subotnjeg jutra, pa je regatni odbor tek u ranim poslijepodnevnim satima uspio održati jedno jedrenje u biogradskom akvatoriju. U uvjetima koji su više sličili na atlantske, a ne na jadranske, slavila je talijanska posada sa skiperom Giovannijem Melonijem ispred još jedne talijanske posade čiji je skiper Gianluca Grisoli. Treće mjesto pripalo je Australcima sa skiperom Robertom Davisom. Hrvatska posada čiji je skiper Luka Šangulin osvojila je 11. mjesto.


U ukupnom redoslijedu uoči posljednjeg dana nakon tri jedrenja u vodstvu je Gianluca Grisoli sa šest bodova. Drugo mjesto s devet bodova zauzima još jedna talijanska posada sa skiperom Martinom Reintjesom, dok treći Australci sa skiperom Robertom Davisom s 14 bodova. Posada Luke Šangulina je trenutačno na 22. mjestu, a druga hrvatska jedrilica čiji je skiper Mladen Peharda nalazi se na 38. mjestu.


Na prvom službenom Svjetskom prvenstvu za monotip klasu RS21 nastupa 40 jedrilica sa 160 jedriličara iz 13 zemalja.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!