18:10 / 03.01.2018.

Autor: HRT

Talijan Stefano Gross otvara muški sljemenski slalom

-

-

Foto: - / -

Nakon pobjede Amerikanke Mikaele Shiffrin na Snježnoj kraljici, slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu, preselili smo se u središte Zagreba.
Talijan Stefano Gross otvorit će deveto izdanje muškog slaloma Svjetskoga kupa koji će se u četvrtak održati na sljemenskom Crvenom spustu.

U trenucima dok je Amerikanka Mikaela Shiffrin na Sljemenu slavila pobjedu u ženskom slalomu, na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava održan je i ždrijeb brojeva za mušku utrku koja je na rasporedu u četvrtak.

Skijaši su na izvlačenje brojeva dolazili na klizaljkama, kao i djevojke jučer. Dečki su se dobro zabavljali pokazavši zavidno klizačko umijeće, a Šveđanin Andre Myhrer i Norvežanin Henrik Kristoffersen doklizali su s palicom za hokej.

Kao mali sam igrao hokej, dodao je Myhrer sa smiješkom.

Program je vodila Mila Horvat, a kao voditelj se okušao i naš najbolji skijaš svih vremena Ivica Kostelić. Nažalost, ugođaj je pokvarila kiša koja je padala.

Grossu će to biti sedmi nastup u Zagrebu, a najbolji plasman na Sljemenu je ostvario 2013. kada je bio četvrti. Ne znam je li prednost što imam broj jedan ili nije. Pokušat ću biti što najbolji, rekao je Gross.

Kao drugi će startati Austrijanac Michael Matt, brat prvog pobjednika zagrebačkog slaloma Maria Matta, dok će branitelj krune Talijan Manfred Molgg krenuti s brojem tri. Vodeći skijaš Svjetskog kupa i rekorder sljemenskog slaloma s tri pobjede Austrijanac Marcel Hirscher ima startni broj pet.

Na muškom slalomu nastupit će šest naših skijaša - Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim te Samuel Kolega. Uz njih, još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić, ali ovaj put u ulozi predvozača.

Prva vožnja startat će u 12.45 sati, a druga u 16.30 sati.

Krunu brani Talijan Manfred Molgg, a rekorder je Austrijanac Marcel Hirscher s tri pobjede. Zanimljivo, u osam muških utrka nitko od hrvatskih skijaša nije slavio na Sljemenu. Ivica Kostelić je tri puta bio drugi (2008., 2009., 2011.) i jednom treći (2012).

STARTNA LISTA:
1. Stefano Gross (Ita)
2. Michael Matt (Aut)
3. Manfred Moelgg (Ita)
4. Henrik  Kristoffersen (Nor)
5. Marcel Hirscher (Aut)
6. Andre Myhrer (Šve)
7. Fritz Dopfer (Njem)
8. Aleksander Korošilov (Rus)
9. Manuel Feller (Aut)
10. Dave Ryding (VB)
11. Alexis Pinturault (Fra)
12. Mattias Hargin (Šve)
13. Daniel Yule (Švi)
14. Luca Aerni (Švi)
15. Julien Lizeroux (Fra)...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!