Talijan Filippo Macchi najbolji u Zagrebu

24.10.2022.

17:31

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Pobjedom Talijana Filippo Macchija završen je 3. mačevalački turnir Golden foil of Zagreb 2022 koji se održao u novootvorenoj sportskoj dvorani OŠ Dragutin Domjanić u zagrebačkim Gajnicama.

Golden foil je najjače seniorsko natjecanje poslije Svjetskog kupa i Svjetskog prvenstva ove godine, a satelit seniorski turnir Međunarodne mačevalačke federacije (FIE) za muškarce u disciplini floret ove godine je u Zagrebu okupio preko 100 natjecatelja iz 21 zemlje sa svih kontinenata.

Među brojnim stranim natjecateljima uz našeg najtrofejnijeg mačevaoca Petra Fileša, koji je sada već jedan od vrhunskih svjetskih mačevaoca, natjecalo se još 11 odličnih i perspektivnih hrvatskih natjecatelja.

Na trećem izdanju međunarodnog mačevalačkog natjecanja Golden Foil prvo mjesto osvojio je talijanski mačevalac Filippo Macchi, srebro na turniru osvojio je dvostruki pobjednik Daniel Dosa iz Mađarske, dok su treće mjesto podijelili Yat Long Lee iz Hong Konga i Davide Filippi iz Italije.

O značaju samog turnira govorio je i predsjednik Hrvatskog mačevalačkog saveza Antonio Trcin:

- Ovogodišnji turnir  samo je nastavak iznimnih i važnih natjecanja koje su Hrvatski mačevalački savez i Hrvatska organizirali u zadnjih mjesec dana. Ovo je dodatna popularizacija atraktivnog i prelijepog sporta, iako istovremeno u hrvatskim sportskim okvirima i dosta marginaliziran sport, što je šteta jer je svima poznato da je prvi hrvatski olimpijac te osvajač prve hrvatske olimpijske medalje na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. upravo mačevaoc, Milan Neralić iz Slunja, u kojem se ove godine održalo i državno prvenstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!