19:46 / 28.05.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Talijan Chieffi osigurao zlato, tri hrvatske posade u borbi za medalju

Enrico Chieffi

Enrico Chieffi

Foto: Hrvoje Duvančić / regate.com.hr

Talijan Enrico Chieffi osigurao je naslov europskog prvaka u klasi Zvijezda dan prije završetka EP-a u Splitu, no u subotu će ipak biti napeto jer se za srebro i broncu bori sedam posada među kojima i tri hrvatske.

Prvi plov dana koji je održan po laganom jugozapadnom vjetru od tek pet-šest čvorova pokazao je majstorstvo Mate Arapova i Ante Šitića koji su u pravoj šahovskoj partiji na morskom igralištu podno Sustipana odnijeli uvjerljivu pobjedu.

- Imali smo i malo sreće jer smo pogodili pravu stranu odakle je ranije počeo puhati vjetar, prokomentirao je flokist Ante Šitić.

U drugom plovu dana vjetar je promijenio smjer što je posebno razveselilo regatni odbor. Uz maestral jačine 12-ak čvorova bivši svjetski prvak u ovoj klasi Enrico Chieffi držao je vodstvo praktički od starta do cilja. Poslije se pokazalo da je to bilo jedrenje vrijedno zlata jer uoči subotnjeg plova Talijan je ostvario nedostižnu prednost.

Za pobjedničko postolje u Splitu još konkurira sedam posada, a među njima tri hrvatske. Tonči Stipanović i Tudor Bilić, Mate Arapov i Ante Šitić te Marin Mišura i Tonko Barač nadaju se subotnjem labuđem pjevu u Splitu.

- Drugi i treći bježe nam sedam bodova, ali ako mi budemo jedrili vrhunski, a netko od njih napravi pogrešku, možemo do medalje, prokomentirao je Tonči Stipanović.

UKUPNI REDOSLIJED NAKON TREĆEG DANA:

1. Chieffi/Colaninno 13
2. Merkelbach/Weise 24
3. Diaz/Nehammer 24
4. STIPANOVIĆ/BILIĆ 31
5. ARAPOV/ŠITIĆ 16

8. MIŠURA/BARAČ 36…
19. PERHAT/PERHAT 79
22. VIŠIĆ/LULIĆ 91
26. MARINOVIĆ/AKRAP 109
...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!