Taekwondo klub Marjan proslavio 106 medalja

24.12.2022.

20:31

Autor: Mirta Šurjak/A.M./TVD2/HRT

106 medalja Taekwondo kluba Marjan

106 medalja Taekwondo kluba Marjan

Foto: TVD2 / HRT

Jedan od najtrofejnijih domaćih klubova, splitski Taekwondo klub Marjan, proslavio je svojih 106 medalja s olimpijskih, svjetskih i europskih natjecanja. Samo u ovoj godini članovi tog kluba osvojili su ih čak - 20.

Taekwondo klub Marjan dobio je prvu monografiju za svojih prvih 106 medalja. Od svjetske bronce Ane Zaninović 2007. do aktualnog svjetskog zlata Lene Stojković iz Meksika.


- Čast je biti jedna u nizu ovih velikih medalja i velikih uspjeha koji stoje iza toga, rekla je zadnja osvajačica odličja za splitski klub Lena Stojković.


- Najveća očekivanja stavljam sama sebi, imam mjesta za napredak, što mnogi ljudi nemaju, borit ćemo se i dalje da budem kao nekad, rekla je olimpijska prvakinja iz Tokija Matea Jelić.


Put je bio dug i težak. Od trnja do zvijezda. 2000. godine šačica članova i trenera entuzijasta krenula je s treninzima u skromnim uvjetima jedne školske dvorane. 22 godine poslije drugi su najmasovniji sport iza nogometa u Splitu, s više od tisuću članova i devet moderno uređenih dvorana.

- Rezultatski smo čak mislim najbolji kolektiv u državi. I dalje nastavljamo živjeti i raditi kako jesmo dosad, mladi smo još, imamo mlade trenere i nastvaljamo ovim putem kojim smo krenuli, rekao je Toni Tomas, trener i utemeljitelj Taekwondo kluba Marjan.


- Ovaj klub ne trpi prosječnost. Već kad uđete unutra na prvi trening i vidite sva ta kimaona i odličja onda znate da morate biti najbolji. To vam daje još dodatan motiv, da na treningu date ne 100 posto, već 300 posto od sebe, kaže predsjednica kluba Lucija Zaninović.


S blizankama Zaninović su počeli, s nekom novom djecom nastavljaju sjajan sportski niz. Bez sumnje u Split će donijeti još pregršt medalja, jer osvojili su tek prvih - 106.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!