Taekwondo klub Marjan prvak Europe

30.04.2023.

23:09

Autor: I.L./HRT

Lena Stojković

Lena Stojković

Foto: - / dalstaekwondo

Taekwondo klub Marjan osvojio je klupski naslov prvaka Europe. Epilog je to prvenstva koje se proteklog tjedna održalo u bugarskoj Sofiji i koje je trajalo tjedan dana. 

U konkurenciji čak 380 klubova i nevjerojatnih 1600 natjecatelja Marjan je postao prvak Europe u seniorskom uzrastu, prvak Europe u kadetskom uzrastu kao i sveukupni prvak Europe. Za stopostotni učinak nedostajala je tek titula juniorskih prvaka Europe koji su natjecanje završili na drugom mjestu.


Kući se tako u Split sportaši Marjana vraćaju s četiri pehara odnosno velikih 16 pojedinačnih medalja.


U seniorskom uzrastu zlato je osvojila svjetska i europska prvakinja Lena Stojković kao i Paško Božić te Mila Mastelić dok su srebrni Lovre Brečić, Bruna Duvančić i Josip Bilić Pavlinović. U ekipnom poretku seniora Marjan je prvi s 582 boda ispred reprezentacije Maroka s 362 boda i Azerbajdžanskog Gilana s 350 bodova.


Medalje za kadetski naslov prvakinja Europe donijele su zlatne Lana Graovac i Maja Srhoj, srebrna Marijeta Ercegović te brončane Marija Miladin i Klara Uglešić. U ekipnom poretku kadeta Marjan je prvi s 368 bodova ispred Grčkog Achilleasa s 266 bodova i Francuskog Antonya koji je skupio 264 boda.


U juniorskom uzrastu zlatne su Marija Uglešić, Magdalena Matić i Mia Tukić, srebrni je Leon Hrgota, a brončana Mariela Parčina. Naslov prvaka je otišao Poljacima ispred Marjana dok su na trećem mjestu Turci iz Turk telekom teama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!