Taekwondo klub "Marjan" osvojio jubilarnu stotu medalju na velikim natjecanjima!

05.10.2022.

20:20

Autor: Mirta Šurjak/Sport/M.Š./HRT

Taekwondo klub "Marjan"

Taekwondo klub "Marjan"

Foto: HTV / HRT

Nove uspjehe i stranice povijesti ispisuje splitski taekwondo klub Marjan. Osvojio je jubilarnu, 100. medalju s velikih natjecanja. Ta čast pripala je Pašku Božiću - novom mlađeseniorskom prvaku Europe, a na nedavnoj kontinentalnoj smotri u Tirani  "Marjan" je osvojio čak pet odličja. 

Velika, stota, najsjajnija medalja za splitski Marjan. Osvojio ju je 20-godišnji Paško Božić u teškoj kategoriji. Dominantnim borbama stigao je do titule mlađeg seniorskog prvaka Europe.

Uz Paška, naslovom europskih prvakinja okitile su se njegove klupske kolegice Nika Karabatić i Mila Mastelić. Ivana Duvančić i Mia Tukić osvojile su broncu. 

- Odličan je osjećaj. Prvo zlato. Imam dvije bronce već, jednu kadetsku, jednu seniorsku, jedno srebro, ali zlato je posebno. Pogotovo kad je stoto i to pokazuje koliko je ovaj klub jak, rekao je Paško Božić. 

- Sjajan rezultat, pogotovo treba naglasiti za jedan olimpijski sport, imati ovoliko medalja s velikih natjecanja, to je stvarno veliki uspjeh, dodaje trener Marko Novak

Paško je lani osvojio broncu na seniorskom prvenstvu Europe. Ove godine izazov je još veći - svjetsko prvenstvo u Meksiku sredinom studenoga. 

- Moja očekivanja su da tamo mogu doći do kraja, to je ono za što treniram, dodaje Božić. 

- Nećemo umanjivati uspjehe dosad i svoj rad, mi se uvijek nadamo medalji, nadovezao se trener Novak. 

Marjan je tvornica, rasadnik najboljih. Počeli su praktički od nule, trenirajući u školskoj dvorani. Danas, 22 godine poslije, imaju pet suvremenih dvorana, više od tisuću članova i po broju drugi su sport u Splitu, odmah iza nogometa.

- Približili smo se djeci. Kvantiteta je stvorila kvalitetu. Dobar sustav, organizacija, dobri treneri stvorili su dobre kadete, pa dobre juniore, dobre seniore i na kraju vrhunske sportaše, kaže Lucija Zaninović, predsjednica "Marjana" i proslavljena hrvatska taekwondašica.

Marjan je vrhunska sportska priča. I najbolji dokaz da se uz trud, rad i vjeru postižu čuda.

Bez sumnje, osvojit će još mnogo velikih medalja. Ovo im je tek stota. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!