14:47 / 02.07.2020.

Autor: I.L./Hina

Svjetsko reli prvenstvo nastavlja se u rujnu u Estoniji

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Svjetsko prvenstvo u reliju prekinuto je u ožujku.
Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC), koje je prekinuto u ožujku zbog pandemije koronavirusa, nastavit će se u Estoniji od 4. do 6. rujna, objavili su promotor WRC-a i Međunarodna automobilska federacija (FIA).

Reli po Italiji koji se početkom lipnja trebao održati na Sardiniji prebačen je na 29. listopada i trajat će do 1. studenog. S druge strane, reli po Argentini, koji je na rasporedu bio u travnju, ali je prvotno odgođen, sada je otkazan.

Reli po Turskoj (od 24. do 27. rujna), po Njemačkoj (od 15. do 18. listopada) i po Japanu (od 19. do 22. studenog) su zadržani u rasporedu.

Prvenstvo će tako obuhvatiti osam utrka, dok su tri (Monte-Carlo, Švedska i Meksiko) održane prije pandemije.

U priopćenju je objavljeno da se "nastavljaju razgovori o reliju po Ypresu (2.-4. listopada) s ciljem predstavljanja Belgije kao potencijalnog domaćina" .

U trenutku prekida prvenstva među vozačima vodeći je bio Francuz Sébastien Ogier, a njegova momčad Toyota bila je vodeća među konstruktorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!