16:27 / 02.07.2020.

Autor: K.L./Hina

Svjetsko prvenstvo u skijanju ipak 2021.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijeće Međunarodnog skijaškog saveza na video sastanku održanom u četvrtak odlučilo je kako će se sljedeće Svjetsko prvenstvo u Cortini d'Ampezzo ipak održati u prvotnom terminu
Vijeće Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) na video sastanku održanom u četvrtak odlučilo je kako će se sljedeće Svjetsko prvenstvo u Cortini d'Ampezzo ipak održati u prvotnom terminu, odnosno od 9. do 21. veljače sljedeće godine, a ne 2022.

Talijanski skijaški savez (FISI) je krajem svibnja predložio odgađanje SP-a za 2022. jer je regija Veneto, u kojoj se nalazi Cortina d'Ampezzo, bila jedna od najpogođenijih pandemijom koronavirusa pa stoga ni grad niti regija nisu mogli izdvojiti dovoljna financijska sredstva za održavanje natjecanja već 2021. - Nakon tog prijedloga FISI-ja, većina FIS-ove obitelji odlučila je podržati talijanski savez kako bi se pronašla rješenja da se SP u Cortini održi prema prvotnom rasporedu. Sretni smo što smo uspjeli pronaći rješenje da se to natjecanje, koje je jedno od najvažnijih u našem kalendaru održi 2021, izjavio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!