14:57 / 11.06.2020.

Autor: K.L./Hina

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu počinje 19. srpnja

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu počet će 19. srpnja utrkom za VN Španjolske u Jerezu, objavila je u četvrtak Međunarodna motociklistička federacija.
Svjetsko prvenstvo u motociklizmu počet će 19. srpnja utrkom za VN Španjolske u Jerezu, objavila je u četvrtak Međunarodna motociklistička federacija.  

Zbog pandemije koronavirusa dosad je djelomično održana samo jedna utrka, kada su 8. ožujka u Kataru vožene trke u klasama moto2 i moto3, dok u kraljevskoj klasi motoGP nije održana niti jedna utrka.

U novom kalendaru za sezonu 2020. nalazi se 13 utrka, u razdoblju od 19. srpnja do 15. studenoga. Sve su u Europi, od čega je sedam u Španjolskoj.  Postoji mogućnost da se održe još četiri utrke izvan Europe, u razdoblju od 22. studenoga do 13. prosinca, i to u Tajlandu, Maleziji, SAD-u i Argentini.

Dosad je otkazano osam utrka, u Kataru, Nizozemskoj, Njemačkoj, Finskoj, Velikoj Britaniji, Australiji, Japanu i VN Italije u Mugellu.

Kalendar Svjetskog prvenstva u motociklizmu:
19. srpnja: VN Španjolske (Jerez)
26. srpnja: VN Andaluzije (Jerez)
9. kolovoza: VN Češke (Brno)
16. kolovoza: VN Austrije (Spielberg)
23. kolovoza: VN Štajerske (Spielberg)
13. rujna: VN San Marina (Misano)
20. rujna: VN Emilia Romagna (Misano)
27. rujna: VN Katalonije (Barcelona)
11. listopada: VN Francuske (Le Mans)
18. listopada: VN Aragonije (Alcaniz)
25. listopada: VN Teruela (Alcaniz)
8. studenoga: VN Europe (Valencia)
15. studenoga: VN Valencije (Valencia)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!