18:07 / 19.08.2020.

Autor: A.M./Hina

Svjetski skijaški kup počinje u Söldenu, ali bez gledatelja

Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Organizatori veleslalomskih utrka za Svjetski skijaški kup u austrijskom Soeldenu, kojim tradicionalno započinje elitno natjecanje najboljih alpinaca i alpinki svijeta, objavili su da ove godine mnema gledatelja.
Organizatori veleslalomskih utrka za Svjetski skijaški kup u austrijskom Soeldenu, kojim tradicionalno započinje elitno natjecanje najboljih alpinaca i alpinki svijeta, objavili su da će ovogodišnje izdanje biti održano bez nazočnosti gledatelja zbog pandemije izazvane koronavirusom.   
- Gledatelja neće biti jer je zaštita važna, a to je želja Međunarodne skijaške federacije i Austrijskoh skijaškog saveza, izjavio je u srijedu predsjednik organizacijskog odbora Jakob Falkner za austrijski dnevnik Tiroler Tageszeitung.
Utrke će biti održane 17. i 18. listopada, tjedan dana prije nego što je originalno bilo planirano, kako bi se mogla stvoriti izolirana zona, tzv. balon, za natjecatelje i prateće osoblje, kako ne bi dolazili u doticaj s turistima i navijačima.
U tom 'balonu' će biti mjesta i za novinare te ograničeni broj gostiju s pozivnicama, koji će morati izbjegavati međusobne bliske kontakte kako bi se umanjila mogućnost zaraze.
Za vrijeme utrka neće biti ni uobičajenih popratnih događanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!