21:43 / 08.02.2020.

Autor: I.L.K./Hina

Svjetski rekord Duplantisa, Mihaljević treći u Torunu

-

-

Foto: - / -

Duplantis je novi rekord preskočio je iz drugog pokušaja na toj visini.
Mladi, 20-godišnji Šveđanin Armand Duplantis u subotu je na dvoranskom atletskom mitingu u poljskom Torunu postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom preskočivši letvicu na visini od 6,17 metara.

Duplantis je za jedan centimetar popravio šest godina star rekord Francuza Renauda Lavilleniea.

Na mitingu u Poljskoj Duplantis je izveo samo šest skokova, a novi rekord preskočio je iz drugog pokušaja na toj visini.

- Ovo je nešto što sam želio napraviti otkako sam napunio tri godine. Preda mnom je velika godina, a ovo je odličan način za početak, rekao je Duplantis.

Duplantis je aktualni europski prvak na otvorenom iz Berlina 2018. te srebrni s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva također na otvorenom u Dohi. Najbolji rezultat na otvorenom mu je 6,05 m iz Berlina 2018.

Na istom je mitingu hrvatski dvoranski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević zauzeo treće mjesto s hicem od 21,42 metra. Mihaljević je u Poljskoj ostvario samo deset centimetara slabiji rezultat od hrvatskog rekorda koji je postavio prije četiri dana kada je pobijedio u Düsseldorfu.

U Torunu je pobijedio Tomaš Stanek s 21,86 m, a drugi je bio Poljak Michal Haratyk s 21,50 m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!