09:42 / 28.11.2020.

Autor: A.M./Hina

Svjetski rekord Australke McKeown na 200 m leđno

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Australska plivačica Kaylee McKeown potvrdila je da se nalazi u odličnoj formi postavivši novi svjetski rekord na 200 m leđnom tehnikom u 25-metarskom bazenu.
Australska plivačica Kaylee McKeown potvrdila je da se nalazi u odličnoj formi postavivši novi svjetski rekord na 200 m leđnom tehnikom u 25-metarskom bazenu, a on sada iznosi jednu minutu, 58 sekundi i 94 stotinke.
Prijašnji rekord držala je Mađarica Katinka Hosszu, a njeno je vrijeme, postavljeno još 2014., bilo 1:59.23.
- Ne plivamo često u kratkim bazenima pa me jako zanimalo kakav rezultat mogu ostvariti nakon što sam vrlo dobro trenirala tijekom godine, izjavila je 19-godišnja plivačica koja je slavila u utrci na virtualnom prvenstvu Australije, a tek nekoliko minuta nakon što je stigla do cilja je postala svjesna svog postignuća.
- Krenula sam prema ekipnim kolegama i trenerima koji su mi rekli da sam upravo otplivala svjetski rekord. Bila sam šokirana.
Australsko prvenstvo u kratkom bazenu je ove godine, zbog pandemije bilo modificirano, pa su natjecanja održavana tako da su natjecatelji simultano plivali u bazenima u Sydneyju, Melbourneu, Brisbaneu, Perthu i Hobartu.
McKeown je aktualna svjetska prvakinja na 200 m leđno s prošlogodišnjeg SP-a u korejskom Gwangjuu. Godinu prije toga je osvojila zlato na 50 m, srebro na 100 m i broncu na 200 m na Olimpijskim igrama mladih.
U siječnju ove godine, prije nego što je pandemija Covida-19 zaustavila sva natjecanja, McKeown je otplivala sedmi rezultat u povijesti na 200 m leđno (2:05.83 minuta) i deveti najbolji rezultat svih vremena na 100 m (58.62 sekundi).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!