19:44 / 27.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Svjetski prvak zbog kršenja anti-doping pravila propušta OI

Foto: REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

Foto: REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

Foto: - / REUTERS

Aktualni svjetski prvak na 100 metara Amerikanac Christian Coleman kažnjen je s dvije godine suspenzije zbog dopinga.
Aktualni svjetski prvak na 100 metara Amerikanac Christian Coleman kažnjen je s dvije godine suspenzije zbog dopinga i neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Coleman (26) je kažnjen zbog kršenja anti-doping pravila o mjestu boravka, a to je američki sprinter napravio čak triput u zadnjih godinu dana, priopćila je Američka anti-doping agencija (USADA). Sportaši najviše kategorije, poput Colemana, imaju obveze prijaviti lokaciju treninga, boravišta i natjecanja, kako bi u svako doba bili dostupni nenajavljenom testiranju, a kršenje ovih obveza, što uključuje neuspjelu provjeru, nedolazak ili neprecizne podatke, kažnjava se sa suspenzijom u trajanju od dvije godine.
Sprinter iz Atlante je i lani imao slična kršenja antidoping pravila.
S ovom kaznom neće moći nastupiti na OI, koje će se od 23. srpnja do 8. kolovoza održati u Tokiju, a suspenzija mu istječe 14. svibnja 2022.
Coleman je lani u Dohi osvojio naslov svjetskog prvaka na 100 metara, a kasnije i zlato u štafeti 4x100 metara, dok ima naslov i svjetskog dvoranskog prvaka na 60 metara iz 2018. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!