11:38 / 06.11.2020.

Autor: HRT

Svjetski prvak u kronometru Filippo Ganna zaražen koronavirusom

Foto: REUTERS/Stringer

Foto: REUTERS/Stringer

Foto: - / REUTERS

Talijanski biciklist Filippo Ganna (24), svjetski prvak u utrci na kronometar, bio je pozitivan na testiranju na koronavirus.
Talijanski biciklist Filippo Ganna (24), svjetski prvak u utrci na kronometar, bio je pozitivan na testiranju na koronavirus u trening kampu talijanske reprezentacije u gradu Montichiari u Lombardiji.

Talijanska reprezentacija se na velodromu u Montichiari priprema za Europsko prvenstvo na stazi, koje će se od 11. do 15. studenoga održati u bugarskom Plovdivu.

Svi biciklisti su po dolasku u trening kamp talijanske reprezentacije biti testirani i svi nalazi su bili negativni. No, nakon što je Filippo Ganna počeo pokazivati znakove bolesti ponovno je testiran i pokazalo se da je zaražen koronvirusom.

Ganna ima blage simptome bolesti i nalazi se u karanteni.

Za Filippa Gannu ovo je bila najbolja sezona u karijeri, obranio je naslov državnog prvaka u utrci na kronometar, postao je svjetski prvak u kronometru, a na utrci Giro d'Italia pobijedio je u četiri etape.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!