Svjetski prvak slavio u Zagrebu: Volim ovdje dolaziti, sjajna je atmosfera

11.09.2022.

21:35

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Kristijan Čeh

Kristijan Čeh

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Jedna od najvećih zvijezda 72. memorijala Borisa Hanžekovića, mitinga iz Continental Tour Gold serije, svjetski prvak u disku Slovenac Kristjan Čeh slavio je u Zagrebu s hicem od 68.60 metara.

- Danas je bilo dobro natjecanje, vjetar je bio dobar samo za zadnjh nekoliko hitaca, ali ovaj rezultat na kraju sezone je odličan. Atmosfera je bila odlična, stadion pun. Volim ovdje dolaziti i često idem na pripreme sezone u Hrvatsku. Ova sezona je bila sjajna, postao sam novi svjetski prvak, osvojio finale Dijamantne lige, postavio novi osobni rekord i trenutno sam na popisu 10 najboljih bacača diska svih vremena. Imao sam dobre i konstantne rezultate kroz cijelu sezonu. Čak bih volio postaviti i novi svjetski rekord, tko zna, možda već sljedeće sezone, kazao je gorostasni Supermen iz Ptuja.

Hrvatski rekorder u disku Martin Marković bio je šesti sa 62.64 metra.

- Malo je sve ova kiša poremetila. Za kraj sezone je 62.64 jako dobar rezultat i jako sam ponosan na njega. Šteta što je ipak došao malo prekasno, trebao sam to baciti na Europskom prvenstvu, ali sam zadovoljan jer pokazujem cijelu sezonu da se mogu nositi s najboljima, rekao je Marković.

Martin Marković

Martin Marković

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Amerikanac Marvin Bracy pobijedio je na 100 metara s 9.97 sekundi, ali ponovno nije uspio oboriti rekord mitinga, koji drži slavni Usain Bolt (9.85).

Prošle godine je Bracy bio samo stotinku sporiji, a ove godine došao je u Zagreb kao aktualni svjetski doprvak.

- Uvijek sam zadovoljan pobjedom, iako sam opet propustio oboriti rekord mitinga. Dva pogrešna starta malo su utjecala na mene, iako su uvjeti bili odlični. Ovo je bila moja posljednja utrka ove sezone pa je bilo lijepo završiti s pobjedom na mjestu gdje sam već bio. I prošle godine sam ovdje zatvorio sezonu i tako ću raditi svake godine, rekao je Bracy.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!