17:51 / 08.07.2020.

Autor: I.L./Hina

Svjetski prvak skeptičan glede održavanja OI u Tokiju

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Prema Holzdeppeovom mišljenju izostanak gledatelja bio bi najlošiji ishod.
Svjetski prvak u skoku motkom iz 2013. Nijemac Raphael Holzdeppe skeptičan je po pitanju održavanja Olimpijskih igara u Tokiju u novom terminu 2021., zbog pandemije bolesti Covid-19 koja je spriječila uprizorenje Igara 2020.

Gostujući u srijedu u Eurosportovom podcastu Holzdeppe je rekao da "cjepivo ili djelotvoran lijek moraju biti otkriveni već ove godine kako bi se Igre održale sljedeće".

Prema Holzdeppeovom mišljenju izostanak gledatelja bio bi najlošiji ishod, a to bi za sobom povuklo i odluku da više od 10.000 sportaša ne može boraviti u olimpijskom selu, zbog rizika od zaraze.

- Ne vjerujem da MOO može potrošiti toliko novca da bi svi sportaši i prateće osoblje moglo biti smješteno u jednokrevetnim sobama u Tokiju, izjavio je svjetski prvak u skoku motkom 2013. i osvajač brončanog odličja na OI u Londonu 2012.

- Olimpijske igre se mogu održati samo ako postoji djelotvorna terapija i ako su gledatelji na tribinama. U suprotnome, cijeli bi sustav previše patio, dodao je Holzdeppe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!