18:18 / 24.03.2018.

Autor: I.L.K./HGS

Svjetski prvak opet zlatni: Tin Srbić pokorio Dohu

Foto: HGS

Foto: HGS

Foto: - / -

U prvom nastupu nakon osvajanja svjetskog zlata na preči, najbolji hrvatski sportaš u protekloj godini, osvojio je i Svjetski kup u Dohi.
Tin Srbić nastavlja tamo gdje je stao prije pet mjeseci. U prvom nastupu nakon osvajanja svjetskog zlata na preči, najbolji hrvatski sportaš u protekloj godini, danas je pokorio i Svjetski kup u Dohi.

U kvalifikacijama je išao na sigurno, kao četvrti se plasirao u finale preče, no danas je u borbi za medalje izveo jači start (6,4) i s jednom od svojih najbolji vježbi ikada i ocjenom 14,800 bodova potpuno deklasirao izrazito jaku konkurenciju u Dohi.

S njim na postolju stajali su srebrni Amerikanac Marvin Kimble (14,533) i brončani Kinez Shudi Deng (14,500).

Išao sam na svoju najtežu vježbu koju trenutačno izvodim, nju sam radio i na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, ali sada sam je izveo čak još i malo bolje nego tada. Ocjena koju sam danas dobio je najveća u mom životu, tako da ne mogu biti nezadovoljan. Malo mi je žao što je Japanac Kohei Uchimura u kvalifikacijama bio deseti i što nije bio u finalu da se međusobno borimo, ali ja sam svoje odradio
", rekao je Tin, koji već razmišlja o budućnosti.

Još jedno zlato sa Svjetskog kupa je tu, ali sada idemo pripremati se i pokušati još pojačati vježbu da krajem godine na Europskom prvenstvu u Glasgowu i Svjetskom prvenstvu u Dohi opet budem konkurentan za borbu za finale i za medalje,  poručio je Srbić nakon sjajnog nastupa u Dohi.

Inače, to je Tinovo treće zlato sa Svjetskih kupova u karijeri i ukupno osma medalja. Ujedno je to treća sezona zaredom u kojoj je na svakom turniru izborio minimalno finale.

U 2016. na četiri turnira SK na svakome je osvajao medalje i to brončane (Szombathely, Osijek, Ljubljana i Baku). Prošle godine na pet turnira također je na svakome bio u finalu i pritom osvojio zlata u Kopru i Osijeku te srebro u Dohi u kojoj je ovaj put otišao korak dalje.
Tin Srbić s novim zlatom oko vrata u društvu trenera Lucijana Krcea (desno) i hrvatskog suca Ratka Vukovića (HGS)

Tin Srbić s novim zlatom oko vrata u društvu trenera Lucijana Krcea (desno) i hrvatskog suca Ratka Vukovića (HGS)

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!