10:03 / 16.10.2020.

Autor: I.L./Hina

Svjetski prvak odustao od nastupa u ovoj godini

Foto: REUTERS/Edgar Su

Foto: REUTERS/Edgar Su

Foto: - / REUTERS

"Postali smo kolateralna žrtva pandemije kao i mnogi drugi poslovi."
Aktualni svjetski prvak u ragbiju, reprezentacija Južnoafričke Republike odlučila je ne sudjelovati u ovogodišnjem izdanju turnira "Rugby Championship" tijekom kojega snage odmjeravaju najbolje reprezentacije južne hemisfere.

Iz tamošnjeg ragbijaškog saveza (SARU) su kao razlog odustajanja naveli brigu za zdravlje igrača i logističke probleme vezane za putovanja.

- Čini se nemogućim da Springboksi neće odigrati nijednu utakmicu u 2020., ali javno zdravlje i sigurnost su bili primarni pa smo postali kolateralna žrtva pandemije kao i mnogi drugi poslovi, kazao je izvršni direktor SARU-a Jurie Roux.

Ova odluka SARU-a donesena je samo dva tjedna prije početka turnira koji će se ove godine prvi put održati u jednoj zemlji, a za domaćina je određena Australija.

Nakon odustajanja JAR-a, u ovogodišnjem "Rugby Championshipu" sudjelovat će samo tri zemlje, domaćin Australija, Novi Zeland i Argentina, a od 31. listopada do 5. prosinca odigrat će se samo šest susreta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!