11:23 / 05.07.2019.

Autor: A.M./Hina

Svjetski kup u obaranju ruke u nedjelju u Zagrebu

Prošlogodišnje scene sa Zg Stronga (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Prošlogodišnje scene sa Zg Stronga (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolji svjetski obarači ruke iz Europe, Amerike, Azije i Afrike nastupit će na Svjetskom kupu u obaranju ruke koji se održava u nedjelju u Zagrebu.
Najbolji svjetski obarači ruke iz Europe, Amerike, Azije i Afrike  nastupit će na Svjetskom kupu u obaranju ruke koji će se pod nazivom "Zg Strong" održati u nedjelju, 7. srpnja, na 17. katu zagrebačkog hotela Westin.

Ovo je šesta godina zaredom da se Svjetski kup u obaranju ruke održava u Hrvatskoj, a ove godine će uz najbolje hrvatske nastupiti i tristotinjak top natjecatelja iz tridesetak država sa četiri kontinenta. Ljubitelji ovog u svijetu sve popularnijeg sporta s posebnim će zanimanjem pratiti nadmetanja 'open klasa' desne ruke u kojoj će se se pobjednici svih težinskih kategorija međusobno boriti za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

- Ovo je jedini turnir s pogledom na glavni grad na svijetu, na kojem se osim novčane nagrade, osvaja i prestižni pehar pobjednika Svjetskog kupa, zbog kojeg dolaze neki od najboljih i najjačih sportaša u našem sportu, rekao je u najavi turnira dopredsjednik europskog Saveza za obaranje ruke i glavni organizator Svjetskog kupa u Zagrebu Aleksandar Jakovac.

Boje Hrvatske u najtežoj kategoriji branit će 207 cm visoki i 120 kg teški Josip Poleš iz Sinja te gorostas iz Dugog Sela Viktorio Sović. Obojica su višestruki prvaci Hrvatske u najtežoj kategoriji, a Viktorio je trenutno sedmi na svijetu.

Najbolji hrvatski reprezentativac u kategoriji osoba s invaliditetom te aktualni prvak Europe u kategoriji -70 kg, Luka Drokan najozbiljniji  je kandidat za osvajanje prestižne titule osvajača Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom, a njegov najozbiljniji konkurent bit će višestruki europski prvak i armenski nacionalni vojni heroj Sargis Stepanyan.

Svjetski kup  u obaranju ruke održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, gradonačelnika Grada Zagreba te Središnjeg državnog ureda za šport, a kvalifikacije i finala svih težinskih kategorija održat će se u nedjelju od 9 do 18 sati u dvorani Opera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!