Svjetski karate kamp i Svjetska liga mladih u Umagu

04.07.2019.

13:24

Autor: L.M./HRT

default error photo
Nakon nedavnih uspjeha braće Kvesić na Europskim igrama u Minsku, karate je još jednom u središtu sportske pozornosti.
U Umagu se ovoga tjedna održava Svjetski karate kamp i Svjetska liga mladih na kojem sudjeluje gotovo 5000 sudionika iz više od 80 zemalja sa svih kontinenata. Svjetska karate federacija (WKF) još nikada nije izdala toliki broj akreditacija za jedan događaj pod njihovim okriljem u povijesti.

Riječ je o ukupnom broju sudionika od natjecatelja raznih dobnih kategorija, trenera, članova stručnog stožera, instruktora u karate sportu, nekadašnjih i sadašnjih velikih imena i šampiona iz sporta koji će sljedeće godine u Tokiju prvi put biti u programu Olimpijskih igara.

Među ostalima, u Umagu ovih dana uz predsjednika Svjetske karate federacije Antonia Espinosa borave primjerice i predsjednici čak 60 nacionalnih karate saveza, a svakako je riječ i o jednoj od najmasovnijih sportskih manifestacija koja se ove godine održava u našoj zemlji, ne samo kada su u pitanju borilački sportovi.

Nakon nedavnih uspjeha braće Ivana i Anđela Kvesića koji su osvojili zlato i srebro na Europskim igrama u Minsku, karate je još jednom u središtu sportske pozornosti nedvojbeno spojivši ovaj događaj i sa sjajnom promocijom turizma i ljepota naše zemlje, jer samo na društvenim mrežama prošle godine informacije, fotografije i zapise sa Svjetskog kampa u Umagu pregledalo je više od 800 tisuća ljudi.

Sedmodnevni veliki karate sportski događaj u Umagu kao svojevrsna prethodnica još jednom sportskom spektaklu u tom gradu, 30. izdanju teniskog ATP turnira završava u nedjelju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!