Svjetska sportska imena drugu godinu zaredom u Zadru

03.06.2023.

20:24

Autor: Mirna Zidarić/Sport/HRT

Mario Ančić

Mario Ančić

Foto: HTV / HRT

Nekoć vladar teniskih terena, a danas uspješni poslovni bankar na Wall Streetu, Mario Ančić jedan je od sudionika Sports Media Festivala u Zadru. Zbog prirode posla posljednjih godina rijetko istupa u javnosti, pa je ovo bila prigoda da provjerimo kako se snalazi u novoj igri - igri velikih brojeva. 

Gosti zadarskog festivala i drugu godinu zaredom slavna su svjetska sportska imena, a hrvatskoj publici najzvučnije je ono Marija Ančića. Zbog bolesti se naglo morao povući iz tenisa, ali u tome nije vidio kraj, nego priliku za novi početak. S diplomom prestižne Columbije i radnim navikama stečenim u sportu otvorile su se mnoge nove prilike.


- Sport mi je dao sve u životu, to mi je otvorilo puno vrata u Hrvatskoj i svijetu, pomoglo mi je da okrenem priču, otvorilo puno stvari u Americi i dovelo me do investicijskog fonda gdje sad radim nekoliko godina, rekao je Ančić.


Rado se odazvao pozivu organizatora jer svjestan je koliki se potencijal krije u ovakvim okupljanjima sa svjetskim predznakom.


- Jedan od razloga zašto sam tu da pomognem da se stvori ta slika i da ide "vanka", da festival postane dio tradicije gdje će se svake godine okupljati poznati sportaši, ljudi iz biznisa jer na kraju krajeva sport je nama svima jako drag, ali je to i jedan veliki biznis, dodao je Ančić.

Na jednom od panela razgovaralo se o budućnosti olimpizma, a među najpozvanijima da govori o toj temi bio je i sedmerostruki sudionik Igara, a danas predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza.


- Prvo mi je čast i zadovoljstvo da sam tu i drago mi je da me Pete Radovich pozvao jer smo išli zajedno u školu u Zadru. Ovo je drugu godinu zaredom da se događa u Zadru ovako lijep i hvale vrijedan festival, meni kao Zadraninu je to velika čast i jako sam ponosan na to i mislim da nismo svjesni koliko radimo za promidžbu Hrvatske i hrvatskih sportaša i mog Zadra, rekao je Zoran Primorac.


Kreatori jednog od najpopularnijih košarkaških podcasta, bivši NBA prvaci Matt Barnes i Stephen Jackson, sinoć su snimili novu epizodu na unikatnoj lokaciji koja je ne samo njih nego i stotine tisuća pratitelja diljem svijeta ostavila bez riječi, ali samo nakratko, jer košarkaški svijet bruji o velikom finalu između Denvera i Miamija.


- Denver je odigrao sjajnu sezonu. Mislim da će dvostruki MVP Jokić osvojiti svoj prvi prsten ove godine i upravo smo o tome sinoć u našem podcastu razgovarali s njegovim agentom, govori Matt Barnes.


Ni ovom prilikom košarkaški razgovori nisu mogli proći bez prisjećanja na Dražena Petrovića. Uskoro se obilježava 30 godina od njegove pogibije, a sjećanja su još svježa, pa i usporedbe sa svakim novim europskim igračem koji zaigra u najjačoj ligi svijeta i ondje pomiče granice.


- Dražen je bio poseban, jedan od najboljih koji je ikada igrao košarku, ali Jokić je drukčiji. Sada je njegovo vrijeme i zaslužuje sve pohvale. Osvojiti naslov ono je što mu je sada najpotrebnije, rekao je Jackson.


U gradu košarke, već sljedeće godine očekujemo možda i prstenom ovjenčanog novog NBA prvaka na trećem izdanju ovog festivala. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!