14:39 / 05.11.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Svjetska prvakinja u karateu u Dobro jutro, Hrvatska

-

-

Foto: - / -

Cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju.
Dvadesetogodišnja Međimurka Lucija Lesjak svjetska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki  iz Čilea gostovala je na HRT-u u studiju Dobrog jutra, Hrvatska.

U karateu je od malih nogu, od pete-šeste godine. Krenula je na treninge sa svojim ocem Kristijanom Lesjakom, trenerom i članom stručnog stožera Hrvatskoga karate saveza.

- Išla je pogledati jedanput, drugi put, treći put i počela vježbati te ostala do danas u karateu, rekao je Kristijan Lesjak.

Zbog studija medicine se preselila u Zagreb gdje je nastavila sportsku karijeru. Cilj je plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- Bodovno se ne mogu plasirati, ali mogu se plasirati kroz izborni turnir. Ostaje mi Pariz u petom mjesecu na koji se još moram kvalificirati po bodovima. Osvajanjem medalje izravno bih se plasirala na Olimpijske igre, rekla je Lucija.

Uz Luciju, medalju je osvojila i Laura Lisac, koja se okitila kadetskom broncom. Lisac zbog financijskih problema do posljednjeg trenutka nije znala hoće li krenuti put Santiaga, no tada se još jednom pokazalo kolika je snaga zajedništva. Uz pomoć donacija uputila se u Čile.

- Predivan je osjećaj osvojiti medalju. S njom sam zahvalila ljudima koji su mi pomogli, rekla je Laura koja nam se javila iz riječkog studija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!