16:29 / 05.06.2020.

Autor: K.L./Hina

Svjetska prvakinja na 400 metara privremeno suspendirana

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Naser je 2018. nastupila i pobijedila u utrci na 400 m na zagrebačkom atletskom mitingu, popularnom Hanžeku.
Svjetska prvakinja na 400 metara Salwa Eid Naser, koja nastupa pod zastavom Bahreina, privremeno je suspendirana jer nije bila dostupna za provođenje dopinške kontrole, objavila je u petak Atletska jedinica za integritet (AIU).

Naser je rođena u Nigeriji prije 22 godine, a od 2014. nastupa za Bahrein za koji je osvojila naslov svjetske prvakinje prošle godine u Dohi s trećim najboljim rezultatom u povijesti (48.14 sekundi), postavši prvom reprezentativkom jedne azijske države, koja je osvojila svjetsko zlato na 400 m.
Naser je 2018. nastupila i pobijedila u utrci na 400 m na zagrebačkom atletskom mitingu, popularnom Hanžeku.
- AIU je privremeno suspendirao Salwu Eid Naser iz Bahreina zbog neprijavljenog mjesta boravka, što je prekršaj prema Antidopinškom pravilniku Svjetske Atletike, stoji u priopćenju Atletska jedinica za integritet.
Prema tom pravilniku, ako atletičar ili atletičarka u razdoblju od 12 mjeseci triput izbjegnu dopinšku kontrolu iz bilo kojeg razloga, to se smatra prekršajem za koji je minimalno propisana jednogodišnja suspenzija, a može dovesti i do dvogodišnje zabrane nastupa, ovisno o okolnostima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!