12:35 / 01.08.2018.

Autor: HRT

Švicarci zabranili nastup sprinteru Manciniju na EP-u zbog rasizma

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Švicarski sprinter Pascal Mancini neće nastupiti na EP u atletici nakon što je Švicarski atletski savez odlučio izostaviti ga s popisa zbog rasističkih primjedbi.
Švicarski sprinter Pascal Mancini neće nastupiti na EP u atletici koje se idući tjedan održava u Berlinu nakon što je Švicarski atletski savez odlučio izostaviti ga s popisa zbog rasističkih primjedbi. Atletičar, koji je član švicarske štafete na 100 metara, na svojoj Facebook stranici je objavio poruke rasističkog sadržaja, navodi njemačka agencija DPA. Švicarski atletski savez je objavio da to ne može tolerirati i da je zato donesena odluka o isključenju Mancinija iz reprezentacije. On je na Facebooku, između ostalog, objavio i videozapis s majmunima nakon pobjede francuske reprezentacije u finalu SP-a uz neke poruke rasističkog sadržaja. Mancini (29) je nakon ove vijesti na svojoj Facebook stranici napisao da je Švicarski atletski savez odlučio ne uvrstiti ga u štafetu 4x100 m zbog medijskog pritiska koji se obrušio na njega u zadnjih nekoliko dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!