23:44 / 30.06.2019.

Autor: HOO/HRT

Svečano zatvorene EI u Minsku, zastavu nosio Ivan Kvesić

Foto: HOO

Foto: HOO

Foto: - / -

Sljedeće Europske igre održat će se 2023. godine u Krakowu i Malopoljskoj oblasti u Poljskoj.

Nakon točno deset natjecateljskih dana na stadionu Dinama u Minsku svečano su zatvorene druge Europske igre (21. - 30. lipnja).

Atletskom stazom prepunog stadiona prodefilirali su sportaši svih država-sudionica, a prethodno su njome prošli nositelji zastava. Hrvatski stjegonoša na svečanosti zatvaranja Igara bio je osvajač zlatne medalje, karatist Ivan Kvesić. Višesatni spektakl ponovno je obilovao svjetlom, glazbom i vatrometom.

Za ovu prigodu u Minsk je doputovao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach koji je nazočio svečanosti zatvaranja Igara u društvu čelnika Europskih olimpijskih odbora (EOO) Janeza Kocijančića te brojnih uglednih gostiju, predvođenih ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

O organizaciji Igara Bach je mogao samo konstatirati ono što je čuo od Janeza Kocijančića, koji je s puno komplimenata zahvalio domaćinu: - Kada smo dolazili u Minsk, očekivali smo izvrsne Igre, sada bih se usudio reći da je organizacija bila i bolja od očekivane. Dobili smo povratnu informaciju da su sportaši i nacionalni olimpijski odbori vrlo zadovoljni, a to i jest najvažnije jer Igre se održavaju zbog njih...

Minsk i Bjelorusija organizirali su Igre za dugo pamćenje, a posebno impresivan bio je angažman čak 8700 volontera koji su u svakom trenutku bili gostima na usluzi.

Sljedeće Europske igre održat će se 2023. godine u Krakowu i Malopoljskoj oblasti u Poljskoj.

Foto: HOO

Foto: HOO

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!