Svečano otvorene 27. Sportske igre mladih

02.06.2023.

15:30

Autor: M.Š./HRT

Sportske igre mladih

Sportske igre mladih

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Velika Gorica, europski grad sporta 2023. godine, dobila je čast biti domaćin svečanog otvorenja 27. Sportskih igara mladih. Ceremonija svečanog otvorenja, najveće sportsko-amaterske manifestacije u Europi, održana je u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. 

Okupljene je pozdravio osnivač i predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić koji se zahvalio gradu domaćinu te svim pokroviteljima koji omogućuju da svi programi i natjecanja budu u potpunosti besplatni za sve sudionike.

- Želim zahvaliti Gradu Velika Gorica koji se pokazao kao izuzetan domaćin. Ovim putem zahvaljujem i Vladi RH na velikoj podršci svih ovih godina, a najveće zahvale idu djeci, jer sama brojka koja raste iz godine u godine je potvrda da djeca prepoznaju vrijednost Igara.

Plazma Sportske igre mladih podržavaju i mnogobrojne svjetske institucije, UEFA, FIFA, FIBE, FIDE, MOO, Europska komisija, Europska unija, te vrhunski sportaši i dužnosnici.

Posebne pozdrave djeci uputili su i ambasadori Igara Luka Modrić, Nemanja Matić, Domagoj Duvnjak i Edin Džeko, uz žaljenje što zbog obaveza nisu mogli prisustvovati svečanosti, ali i obećanje da se uskoro druže sa sudionicima Igara.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i slobodno formirane ekipe, a ne samo djeca i mladi koji se aktivno bave sportom.

Igre uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su svog utjecaja i odgovornosti koje imaju prema sudionicima - promiču druženje, toleranciju i inkluziju, a sve da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva.

Više od 3.000 djece u Parku dr. Franje Tuđmana nakon svečanog programa natjecalo se u graničaru i atletici u sklopu Dana sporta te su se borili za plasman u prolaz na državnu završnicu Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih ove će godine samo u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 sudionika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!