19:34 / 26.03.2019.

Autor: M.M./Hina

Svečano otvaranje Europskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Svečano je otvoren Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom, odnosno Bisfed Regional Open Zagreb 2019.
U maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu svečano je otvoren Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom, odnosno Bisfed Regional Open Zagreb 2019. Organizatori ovog natjecanja, koje se po prvi puta održava u našoj zemlji, su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom.

Od 27. do 29. ožujka održavaju se pojedinačna natjecanja u četiri kategorije, a ukupno će se odigrati 155 mečeva. Natjecanja parova se održavaju 30. ožujka, a finala parova planirana su za nedjelju, 31. ožujka. Prijavljeno je 18 zemalja s ukupno 87 sportaša, svi u invalidskim kolicima, jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima invaliditeta mišićne distrofije i cerebralne paralize.

Hrvatske boje branit će 11 sportaša predvođenih devetim igračem sa svjetske rangliste Davorom Komarom, te 13. parom na svjetskoj ranglisti u kojemu će Komaru biti partnerica Melisa Osmanović.

Nakon Zagreba naše reprezentativce očekuje Svjetski kup u Hong Kongu početkom svibnja, a u kolovozu nastupaju na Europskom prvenstvu u Sevilli.

Pokrovitelj Europskog kupa u Zagrebu je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a u njeno ime natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!