Svečani doček u Splitu za Mateu Kolovrat i Petru Goleš

10.05.2022.

19:57

Autor: Mirta Šurjak/Sport/HRT

Matea Kolovrat i Petra Goleš

Matea Kolovrat i Petra Goleš

Foto: HTV / HRT

Nove olimpijske medalje za splitski taekwondo klub Marjan - 23-godišnja Matea Kolovrat osvojila je zlato, a 17-ogodišnja Petra Goleš okitila se srebrom na Olimpijskih igrama gluhih u Brazilu. Bio je to sjajan povod za svečani doček u splitskoj zračnoj luci.

Doček za pamćenje. Mateino zlato i Petrino srebro ukupno su 87., odnosno 88. medalja s velikih natjecanja za splitsko čudo od kluba, Taekwondo klub Marjan.

- Jako sam ponosna i sretna, sanjala sam ovo. Znači mi puno, 2017. sam osvojila srebro i stvarno sam htjela zlato, izjavila je olimpijska pobjednica Matea Kolovrat.

- Ponosna sam na sebe. Ovo sam htjela od malena. Sanjala sam da idem na Olimpijske igre i sada mi se to ostvarilo, rekla je Petra Goleš. 

Sedamnaestogodišnjoj Petri malo je nedostajalo do zlata. U finalnoj borbi poražena je s 11:12, dok je 23-godišnja Matea pak s tri nadmoćne pobjede i ukupnom bodovnom razlikom 86:5 došla do olimpijskog naslova. Uz obitelj i klub, velika podrška joj je još jedna olimpijska pobjednica i još jedna Matea - Matea Jelić.

- Jako mi je drago, znam koliko se Matea trudi i koliko radi. Jako puno nam svima u klubu ovo znači i ponosni smo, rekla je olimpijska pobjednica iz Tokija Matea Jelić.

Svojim uspjehom iz svijeta polutišine i tišine ove iznimne djevojke poslale su glasnu poruku ostatku svijeta. Bez obzira na to koliko vam život oduzme, ako uistinu vjerujete u sebe, ništa nije nemoguće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!