17:10 / 23.03.2020.

Autor: I.L./Hina

Sve veći pritisak na MOO i organizatore Igara u Tokiju

Ilustracija (REUTERS/Issei Kato)

Ilustracija (REUTERS/Issei Kato)

Foto: - / REUTERS

Norveška neće slati sportaše na OI dok pandemija ne bude pod nadzorom.
Norveška ne bi smjela slati sportaše na ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju sve dok pandemija koronavirusa ne bude pod nadzorom, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Norveškog olimpijskog odbora Berit Kjoell.

- Moj savjet norveškom Odboru za olimpijske igre bit će jasan. Ne treba slati sportaše na OI i POI u Tokio ne bude li pandemija pod nadzorom, rekao je Kjoell.

Norveški olimpijski i paraolimpijski odbor i Konfederacija sportova (NIF) poslali su pismo Međunarodnom olimpijskom odboru (MOK) u kojem izražavaju svoju zabrinutost rekavši da pandemija mora biti pod kontrolom prije nego što se Igre mogu održati.

Otpor održavanju Olimpijskih igara u srpnju ove godine naglo je ojačao u proteklih 48 sati, iskazan u pozivima nekoliko utjecajnih aktera, uključujući američke i britanske atletičare i olimpijske odbore nekoliko zemalja da se igre zbog pandemije odgode.

Kanada je prva zemlja koja je objavila da neće slati sportaše u Tokio, dok je Australski olimpijski odbor danas objavio da bi se njihovi sportaši trebali početi pripremati za to da će Igre biti održane 2021. godine.

- Apsolutno sam uvjeren da će MOO, japanska vlade, tokijska vlada i organizacijski odbor preuzeti svoju odgovornost da se što prije vrate s novim datumom, dodao je Kjoell.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!