12:40 / 14.10.2021.

Autor: K.L./Hina

Sve je spremno za start Svjetskog skijaškog kupa

Skijalište u Soeldenu

Skijalište u Soeldenu

Foto: Nataliia Gr / Shutterstock.com

Međunarodna skijaška federacija (FIS) dala je "zeleno svjetlo" organizatorima veleslalomskih utrka kojima će 23. i 24. listopada u austrijskom Soeldenu započeti nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

U četvrtak je na ledenjaku Rettebach provedena snježna kontrola nakon koje je potvrđeno da će 23.10. biti održana utrka skijašica, a dan poslije utrka skijaša.

- Tjedan dana prije starta staza je u vrlo dobrom stanju i sve do subote imamo vremena iskoristiti idealne uvjete za trening s ostalim nacijama. Oni koji su bili odgovorni za stazu napravili su dobar posao, izjavio je voditelj ženske reprezentacije pri Austrijskom skijaškom savezu Christian Mitter za austrijsku izvještajnu agenciju APA.

Nakon Soeldena će uslijediti trotjedna stanka, a potom će se u austrijskom Lechu 13. i 14. studenog skijašice i skijaši natjecati za bodove u paralelnoj utrci.

Zagrebačke utrke Svjetskog kupa na rasporedu su 4. i 5. siječnja sljedeće godine. Prve će se na sljemenskom Crvenom spustu natjecati najbolje svjetske slalomašice, a potom i slalomaši.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!