Sve je spremno za Hanžekovićev memorijal

13.09.2021.

13:10

Autor: M.M./Dnevnik/Sport/HTV/HRT

Sve je spremno za Hanžeković memorijal

Sve je spremno za Hanžeković memorijal

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Zagrebu je sve spremno za Hanžekovićev memorijal. Svjetska atletska elita naredna dva dana sudjelovat će na 71. izdanju najstarijeg hrvatskog sportskog natjecanja.

Tradicionalno, prvo je na redu Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle u kojem će hrvatske boje braniti Filip Mihaljević.

- Već smo par dana u Zagrebu i dobro se zabavljamo. Finale Dijamantne lige u Zurichu je bilo povijesno, nadamo se da će takav biti i Hanžekovićev memorijal, rekao je Mihaljević.

A popis Filipovih konkurenata zaista je impresivan - izdvajaju se svjetski rekorder i zlatni iz Tokija Ryan Crouser, aktualni svjetski prvak Joe Kovacs te četverostruki pobjednik natjecanja kod fontana Tom Walsh.

Izravan prijenos Memorijala Ivana Ivančića na našem Drugom programu počinje u 19.30.

Sandra Perković, dvostruka olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju diska borit će se sutra protiv Valarie Allman olimpijske pobjednice iz Tokija.

- Veselim se nastupu. Nadam se da ću iskoristiti prednost domaćeg terena.

Osvrnula se i na formu.

- Tempirali smo za OI, pokušavam sanirati ozljedu, ne ide lako, a kako sezona ide kraju sve je bolje, jer manje je opterećenje. Nisam u formi kao na Igrama u Tokiju, ali ako se sve poklopi letjet će disk daleko. Konkurencija je ta koja nas čini boljim, nije to samo Allman, već i Kubanke i druge… Puno sam postigla za 12 godina. Tokio nije moje realno stanje, dogodio se peh. Ne, nije me naučio puno, samo me smirio i shvatila sam da je ljudski izgubiti i vratiti se iz poraza. Mnogi se nakon 12 godina uspjeha i toga ne bi vratili, a ja želim završiti sezonu sa smiješkom i pripremiti se za dalje.

Perković će se borit za desetu pobjedu na ZG mitingu.

- Dobra brojka, nastupila sam prvi puta 2006. Sjećam se da me 2015. pobijedila Amerikanka, ali išla sam dalje. I sad sam još uvijek tu, zaključila je Sandra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!