Sve je spremno za Croatia Rally

21.04.2021.

20:11

Autor: Ante Raić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Sve je spremno za Croatia Rally

Sve je spremno za Croatia Rally

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Od sutra do nedjelje u Hrvatskoj će se prvi put održati utrka Svjetskog kupa u reliju. Start će biti ispred zagrebačkih fontana, a tijekom vikenda najbolji svjetski vozači svladavat će zavoje od Žumberačkog gorja, preko Sljemena do Hrvatskog zagorja.

Pokraj Zagrebačkog velesajma niknuo je pravi mali grad. U blizini smo sreli i proslavljenog hrvatskog vozača relija Nenada Lončarića, koji se tijekom 30-godišnje karijere naslušao priča o dolasku WRC-a u Hrvatsku.

- Da smo sposobni, da to možemo, da imamo lijepe brzince, i mogu reći da nisam vjerovao da će to ikad doć do nas. Ali evo tu je. Još uvijek nismo sigurni jel sanjamo ili je istina, rekao je Nenad Lončarić, predvozač na WRC Croatia.

Ovakvi događaji privlače i ugledne goste, koji dobivaju poseban tretman. Za potrebe utrke u Zagreb su stigla dva helikoptera koja će služiti za prijevoz VIP gostiju i promotivne svrhe. 

A među uglednicima koji dolaze su predsjednik Svjetske automobilske asocijacije Jean Todt te bivši vozač formule 1 Jacques Villeneuve.

- Malo smo im predvidjeli atraktivne rute, da prikažemo hrvatsku gastronomiju, hrvatske ljepote i da pokušamo osigurati ovaj događaj na više godina, rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Ovakvi događaji u doba krize uzrokovane pandemijom mnogo znače i za turizam, a većina gostiju smještena je u dva zagrebačka hotela.

- Popunjenost je iznad 60 posto. Velikim dijelom je to radi Svjetskog prvenstva u reliju. Sami sudionici i organizatori utrke noće u našim hotelima, a dolaze iz niza zemalje iz Europe, rekla je Tihana Baždar Gašljević, voditeljica marketinga hotela.

WRC privlači medije iz cijelog svijeta, pa je akreditirano dvjestotinjak novinara i medijskih djelatnika - od Skandinavije preko Argentine do Japana. Organiziranog dolaska publike i prodaje ulaznica - nema.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!