18:58 / 20.04.2021.

Autor: M.M./HRT

Sutra u Baselu počinje Europsko gimnastičko prvenstvo

Ana Đerek

Ana Đerek

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Sutra u švicarskom Baselu kvalifikacijama gimnastičarki počinje Europsko gimnastičko prvenstvo. Hrvatsku će predstavljati četiri gimnastičarke - Christina Zwicker, Sara Šulekić, Tijana Korent i Ana Đerek. Otežavajuća je okolnost što uoči prvenstva nije bilo velikih natjecanja, potrebnih za što bolju pripremu.

Samo četiri mjeseca od za hrvatsku gimnastiku povijesnog Europskog prvenstva u Mersinu gdje smo osvojili čak četiri medalje i imali osam seniorskih i sedam juniorskih finala, pred nama je novo prvenstvo Staroga kontinenta. Ovoga puta samo seniorsko.

- Vremena su takva da nema puno prostora za velika očekivanja. Samim time jer je ovdje 38 zemalja, nešto manje od 300 natjecatelja, što je stvarno velika brojka za trenutnu situaciju i trenutne mjere. Prvenstveno se nadam da će taj epidemiološki dio proći u redu i da ćemo mi kao reprezentacija proći testiranja bez problema i moći pristupiti natjecanju. Druga otežavajuća okolnost je što nismo imali niti jedno međunarodno natjecanje prije ovoga, tako da će sigurno ta natjecateljska trema biti nešto veća, rekla je Đerek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!