Suspendirana dva olimpijska pobjednika

23.12.2018.

22:05

Autor: I.L.K./Hina

default error photo
Međunarodni dizački savez objavio je kako su petorica dizača utega, među kojima i dvojica olimpijskih pobjednika, bila pozitivna.
Međunarodni dizački savez (IWF) objavio je kako su petorica dizača utega, među kojima i dvojica olimpijskih pobjednika, bila pozitivna na ponovnom testiranju njihovih uzoraka uzetih tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine te su stoga privremeno suspendirani.  

Tijekom ponovnog testiranja ustanovljeno je kako se osvajač zlata u kategoriji do 105 kilograma Ukrajinac Oleksij Torohtij koristio nedopuštenim sredstvima, a pozitivan je bio i osvajač bronce u kategoriji do 56 kilograma Azerbajdžanac Valentin Hristov.

Osim njih, na ponovnom testiranju "pali" su i Uzbekistanac Ruslan Nurudinov, koji je osvojio zlato u kategoriji do 105kg na OI u Rio de Janeiru 2016. godine, Bjelorus Mikolaj Novikov i Armenka Melanie Daluzjan.

"Međunarodni olimpijski odbor će odlučiti o mogućim konzekvencama za ove sportaše", objavio je IWF.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!