16:37 / 30.10.2018.

Autor: M.B./HRT

Sukno: Nadam se da ću s osmijehom dočekati prvu utakmicu

-

-

Foto: - / -

O početku Suknova igranja u klubu još ne žele nagađati. Zdravlje je, kažu, najvažnije.
Najbolji vaterpolist svijeta nakon godinu dana vratio se u bazen. Sandro Sukno se najprije suočio s dijagnozom urođene srčane mane, a zatim i s operacijom srca. No, početkom ove sezone vratio se matičnom klubu, dubrovačkom Jugu, a ovih dana i u bazen.

Ovaj tjedan ćemo početi s tri treninga više tjedno, malo će obujam biti veći. Još uvijek pazimo, vrlo smo pažljivi i doziramo te treninge. I dalje radi sa strane, samo se na kraju treninga malo uključuje u rad sa ostalima,
objasnio je trener Juga Vjeko Kobešćak.

Sukno je zasad u redu i nada se da će s osmijehom dočekati prvu utakmicu.

Radili smo i na prevenciji ozljeda koje znaju doći poslije velike pauze. Kroz sljedeći mjesec bih možda mogao početi jače trenirati i podignuti broj treninga tako da bih tada mogao procijeniti kako dalje, rekao je Sukno.  

Njegov povratak u Jug važan je za klub, suigrače, ali i navijače.

Sandro je igrač i čovjek koji donosi kvalitetu više. Bio je proglašen za najboljeg igrača svijeta, kapetan hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu kada je uzeo to zlato tako da on nosi i više. Ne samo u sportskom smislu nego i u ljudskom. Mislim da je to velika stvar i za hrvatski sport u globalu, zaključio je Kobešćak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!