12:02 / 25.09.2019.

Autor: HRT

Strijelci Gusara iz Novigrada prvaci Hrvatske u trapu

-

-

Foto: - / -

Novi uspjeh strijelaca Gusara iz Novigrada.
Nakon što su nedavno, nakon četiri kruga natjecanja osvojili hrvatski kup, strijelci SD Gusar iz Novigrada osvojili su i Prvenstvo Hrvatske u disciplini trap, a član tog društva Giovanni Cernogoraz postao je državnim prvakom u pojedinačnoj konkurenciji.

Prvenstvo Hrvatske u trapu održano je na streljani u Bužiniji, a nastupilo je preko 90 strijelaca u seniorskoj, ženskoj i juniorskoj konkurenciji iz 17 hrvatski streljačkih društava. Najzanimljivije je bilo u pojedinačnoj konkurenciji gdje su se nakon kvalifikacija među prvih šest našli Anton i Josip Glasnović, Radovan Anramović, Giovanni Cernogoraz, Marko Germin i Denis Vatovec, da bi u finalnom pucanju najuspješniji bio novigradski olimpijski pobjednik Cernogoraz ispred Josipa Glasnovića i Germina.

Zbrajanjem pojedinačnih rezultata došlo se do ekipnog plasmana gdje su strijelci Novigrada Cernogoraz, Francesco Ravalico i Vatovec pogodili dovoljno letećih meta za prvo mjesto i naslov ekipnog prvaka Hrvatske. Drugo mjesto osvojilo je SD G.A.J. Dubrava (Ivan Krkač, Bruno Drenek, Anton Glasnović), a treća je bila ekipa GORD Velika Gorica (Marko Germin, Kristijan Kancelar, Paolo Labinjan).

Na prvenstvu Hrvatske iz novigradskog Gusara još su nastupili Adriano Labinjan, Marko Bačić, Alen Čekić (junior), Eni Jugovac i Mauro Capellari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!