13:37 / 23.06.2019.

Autor: A.M./Hina

Strijelac Cernogoraz pred vratima finala, loš dan za boksače

Giovanni Cernogoraz (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Giovanni Cernogoraz (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Drugog natjecateljskog dana na Europskim igrama u Minsku (21. - 30. lipnja) u ring su izašla trojica hrvatskih boksača, a finale je u streljaštvu izborio Giovanni Cernogoraz.
Drugog natjecateljskog dana na Europskim igrama u Minsku (21. - 30. lipnja) u ring su izašla trojica hrvatskih boksača. Nažalost, nijedan od njih nije nastavio pobjednički niz Filipija i Miluna iz prethodnog dana.

Prvi je u ring ušao Marko Zeljko u velter kategoriji (do 69 kg), a suparnik mu je bio Patriot Behrami iz Kosova. Nakon izgubljene prve runde, u drugoj se Zeljko potpuno vratio u meč, ali je u njoj zaradio i negativan bod. Prema švedskom sucu Olanderu, Zeljko je bodovno bio bolji i u trećoj rundi, koju su ostala četvorica sudaca presudila u korist predstavnika Kosova.

U šesnaestini finala srednje kategorije (do 75 kg) Mladen Sobjeslavski je poražen od Armenca Armana Darchinya jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca. Iako duboko uvjeren da rezultat 5:0 ne odgovara prikazanoj borbi, Sobjeslavski je korektno čestitao suparniku i zaželio mu što skoriji novi susret.

U kasnom večernjem programu u ring je ušao i poluteškaš Damir Plantić (do 81 kg).  U prilično izjednačenom dvoboju s turskimpredstavnikom Bayramom Malkanom, suci su presudili 4 naprema 1 za Turčina.

U nedjelju će ponovno u ring teškaš Toni Filipi (do 91 kg), a s druge strane će biti Irac Tony Browne. Premijerni meč na Europskim igrama odradit će i Erik Pijetraj u poluvelter kategoriji (do 64 kg), a suparnik mu je Talijan Paolo di Lernia.

Naša dva mješovita para u streljaštvu natjecala su se u diciplini zračna puška na 10 metara. Snježana Pejčić i Petar Gorša zauzeli su šesto mjesto, a Marta Zeljković i Miran Maričić bili su 14. Nedjelja je dan za pištoljaše na 10 metara.

Strijelci - trapisti odradili su tri kvalifikacijske serije, a naš Giovanni Cernogoraz trenutačno dijeli drugo mjesto s velikim izgledima za prolazak u finale (među šest najpreciznijih). Anton Glasnović je uoči nedjeljnih posljednjih dviju serija na 13. mjestu. Finale je na rasporedu oko 17 sati.

Nakon vrlo dobrog sedmog mjesta u petak, naša streličarka u disciplini složeni luk Amanda Mlinarić zaustavljena je u osmini finala pojedinačne konkurencije. Nedjeljni program donosi pojedinačni nastup Marija Vavra u osmini finala iste discipline, ali prethodno ga čeka i nastup u mješovitoj ekipi, s Amandom Mlinarić.

Stolnotenisači nastavljaju borbe u muškoj pojedinačnoj konkurenciji. Nakon što se od "singla" oprostila Mateja Jeger, naše uzdanice u pojedinačnoj konkurenciji ostali su Andrej Gaćina i Tomislav Pucar koji se prethodna dva kola odmarao.
Nedjelja bi tako mogla donijeti i prva finala hrvatskih predstavnika na Europskim igrama, možda i prva odličja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!