10:59 / 09.02.2021.

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/M.Š./HRT

Stipe Žunić zbog ozljede propušta zimsku sezonu

Stipe Žunić

Stipe Žunić

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Predugo već sa sportskih arena izostaje proslavljeni zadarski bacač kugle Stipe Žunić, brončani sa Svjetskog prvenstva 2017. u Londonu. Ozljede su razlog zašto Stipu već dugo nismo gledali na nekom natjecanju.

Istina, i njih je sada jako malo, međutim, predugo je to razdoblje za jednog sportaša bez nastupa?

- Istina, stvarno sam predugo kako se ono kaže van stroja. Mislim da sam zadnje nastupe imao 2019. na dvoranskim natjecanjima. Nakon toga zaredali su problemi i nikako da se vratim.

Povratak je sada bio bliži no ikada?

 - Jest, odradio sam do nedavno odličan dio priprema. Bacao sam kuglu do 20 metara što je solidno. Nažalost, pao mi je uteg od 20 kilograma na ruku, na svu sreću ništa nije slomljeno. Međutim, opet ću propustiti dvoransku sezonu do daljnjega.

Što je s natjecanjima.

- Sve je pod znakom pitanja, u kalendaru nema ništa konkretno. Moj generalni sponzor Nike a i od mnogih vrhunskih sportaša svima je otkazao ugovore, tako da više nemamo obveze nastupati negdje, osim onih klupskih. Što se tiče forme, ništa posebno, spremam se za ljeto i nadam se da će ovo loše razdoblje konačno ostati iza mene, zaključio je Stipe Žunić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!