Stipe Žunić završio profesionalnu karijeru

02.08.2021.

18:04

Autor: I.L./HRT

Stipe Žunić

Stipe Žunić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

U danu kada su svi ljubitelji hrvatske atletike navijali za Sandru Perković u finalu diska na Olimpijskim igrama u Tokiju, višestruki hrvatski rekorder u bacanju kugle na otvorenom i u dvorani te prvi Hrvat koji je bacio kuglu preko 21 metar Stipe Žunić objavio je kraj atletske karijere.

- Došao je i taj dan, dan kad profesionalnim nastupima govorim zbogom, a svima vama koji ovo čitate hvala. Bolje rečeno ovaj dan je zbroj svih dana u posljednje dvije godine koji su najavljivali kraj jedne prekrasne povijesne atletske priče i karijere. Nisam se mogao više hrvati s vlastitom željom za povratkom i vašim pitanjima gdje sam na atletskoj sceni. Ova odluka dakako nije došla preko noći, bilo je tu u više navrata pokušaja povratka i nanovo otvaranih (starih) ozljeda. Iskusio sam da je od ključne važnosti znati slušati vlastito tijelo i stoga mogu s radošću i dubokom zahvalnosti gledati na sve iza sebe, a svega stvarno ima mnogo.

Najveći uspjeh ostvario je 2017. godine kada je osvojio brončanu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

- Ovo ljeto je prekretnica i slaganje prioriteta i nova stranica života kojoj se jako radujem. U sportu ću ostati na jedan drugačiji način, napisao je Žunić na Instagram profilu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!