Kako je pehar Joe Kovacsa završio u rukama mladog hrvatskog državnog prvaka?

01.10.2021.

10:32

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Stipe Drpić Puška mladi bacač kugle

Stipe Drpić Puška mladi bacač kugle

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Stipe Drpić Puška mladi je talentirani bacač kugle iz mjesta Pučišća na otoku Braču. Nedavno je u Zagrebu na natjecanju Erste plava liga, kuglu bacio 9,73 metra te osvojio 1. mjesto postavši ujedno i državni prvak.

Međutim, to nije najbolji Stipin hitac. Njegov osobni rekord iznosi 10,02 metara što je bacio u Makarskoj.

U razgovoru u emisiji Dobro jutro Hrvatska, Stipe se osim medaljom pohvalio i peharom jednog od najpoznatijih bacača kugle Joe Kovacsa.

- Na natjecanju u bacanju kugle na Fontanama htio sam se s njim samo slikati, međutim, on mi je ponudio da mi da svoj trofej jer nije mogao s njim putovati preko Atlantskog oceana, ispričao je presretni Stipe. 

Njegov trener Frane Drpić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Pučišća kaže kako je Stipe dosta u prednosti pred konkurencijom svojih godina i da se slobodno može natjecati sa godinu dana starijima.

A kako je sve počelo:

- U 2. razredu njegovi roditelji su me pitali da malo radim s njim, da preveniramo neke stvari. Stipe je bio jak, eksplozivan od početka i to mi je bio znak da bi se mogli baviti bacanjem kugle, kaže trener Drpić koji preko škole još trenira odbojku, nogomet, rukomet i stolni tenis.

-  Meni je poziv bavljenje s djecom. Tko god hoće, tu sam za njih, kaže. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!