Stipanović i Bilić i dalje drugi

16.09.2022.

08:48

Autor: A.M./Hina

default error photo

Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Tudor Bilić i dalje zauzimaju drugo mjesto nakon četiri plova na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda u američkom Marbleheadu.

Dvostruki olimpijski doprvak Stipanović i Trogiranin Tudor su u pounatome jedriličarskom središtu pored Bostona u četvrtoj regati prvenstva bili osmi, te s 19 negativnih bodova i dalje drže drugo mjesto.


Vode Talijani Diego Negri i Sergio Lambertenghi s 13 bodova, dok su na trećoj poziciji s 26 bodova Amerikanci Erick Doyle i Payson Infelise. Na četvrtom mjestu je višestruki sudionik America's Cupa i bivši svjetski prvak Paul Cayard s flokistom Frithjofom Kleenom s 27 negativnih bodova.


Druga hrvatska posada Marko Mišura/Tonko Barać drže 20. mjesto s 116 bodova.


U ovoj drevnoj klasi, čije je prvo Svjetsko prvenstvo održano prije točno 100 godina, također u Marbleheadu, prošle godine su Stipanović i Tudor postali svjetski doprvaci, a ove godine i europski prvaci u Kopenhagenu.


Prvenstvo završava 18. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!