Stipanović i Jurišić napredovali

10:56 / 27.05.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Tonči Stipanović

Tonči Stipanović

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7 (nekadašnji Laser) u meksičkom Riviera Narayitu hrvatski jedriličari su napredovali u ukupnom poretku. Tonči Stipanović je na petom mjestu, a Filip Jurišić na sedmom.

U prva dva plova finalne skupine Stipanović je u cilj ušao kao 13. i deveti, a Jurišić kao treći i 51., što mu je najslabiji rezultat, koji će se po sustavu bodovanja, odbaciti.

Tako su dva dana prije kraja prvenstva oba člana splitskog Mornara u konkurenciji za odličja, Tonči ima 49 negativnih bodova, a Filip 51.

Nakon osam odrađenih plovova od predviđenih 12 uvjerljivo vodi Francuz Jean-Baptiste Bernaz sa 17 negativnih bodova i na najboljem je putu za osvajanje zlata. No, borba za preostala dva odličja je posve otvorena jer je drugi Mađar Jonatan Vadnai sa 43 boda, a bod ispred Stipanovića su još Novozelanđanin Thomas Saunders i Irac Finn Lynch (po 48), a uz Jurišića tu je još i Britanac Eliot Hansen (51).

Mladi Bruno Gašpić je na 54. mjestu.

Prvenstvo završava u nedjelju.

POREDAK:

1. Jean-Baptiste Bernaz (FRA) 13 bodova

2. Jonatan Vadnai (MAĐ) – 43

3. Thomas Saunders (NZL) – 48

4. Finn Lynch (IRS) – 48

5. Tonči Stipanović (CRO) – 49

6. Eliott Hansen (VBR) - 51

7. Filip Jurišić (CRO) - 51

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!