16:55 / 10.02.2020.

Autor: K.L./Hina

Stipanović i Jurišić na Svjetskom prvenstvu 'laseraša' u Melbourneu

Tonči Stipanović (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Tonči Stipanović (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Tonči Stipanović i Filip Jurišić sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu klase Laser koje sutra započinje u Melbourneu.
Članovi splitskog Jedriličarskog kluba "Mornar" Tonči Stipanović i Filip Jurišić sudjelovat će na Svjetskom prvenstvu klase Laser koje sutra započinje u Melbourneu i na kojem će 130 najboljih "laseraša"  svijeta imati prigodu iskušati formu prije nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Od kad smo došli u Melbourne sve je po planu, bilo je vjetra tako da su treninzi odrađeni po idealnim uvjetima i jedva čekamo da krenemo s regatom," izjavio je Tonči Stipanović, koji je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. osvojio srebrnu medalju, a na SP-u 2018. već izborio pravo nastupa u Tokiju.

U bogatoj karijeri Stipanović je četiri puta zaredom (od 2010. do 2014.) osvajao titule europskog prvaka, dok je na EP 2015. osvojio brončano odličje. Na SP-u 2012. godine u Njemačkoj osvojio je srebrnu medalju, a odličje istog sjaja zaslužio je i na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine, da bi četiri godine kasnije na MI u Mersinu osvojio zlatnu medalju, ali u klasi Standard.

Drugi naš predstavnik na SP-u bit će Hvaranin Filip Jurišić, jedan od mladih 'laseraša' kojemu će nastup na Svjetskom prvenstvu biti idealna prilika da se pokaže u jakoj konkurenciji.

- Jako sam motiviran, pripreme u Splitu i na Malti su odrađene jako dobro i mislim da smo maksimalno iskoristili uvjete. Vrijeme u Melbourneu je dosta promjenjivo i temperature osciliraju, ali vjetra ima, a po prognozama će ga biti i na prvim danima regate, kazao je Jurišić.

Svjetsko prvenstvo u klasi Laser u Melbourneu traje šest dana i na njemu sudjeluje 130 jedriličara iz cijelog svijeta. Prva tri dana su kvalifikacijska, a potom slijede tri finalna dana nakon kojih će se znati tko su najbolji 'laseraši' svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!