16:26 / 03.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Start Tour de Francea iz Danske odgođen za 2022.

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Danska će ugostiti prve tri etape izdanja najveće biciklističke utrke.
Danska će biti domaćin uvodnih etapa Tour de Francea 2022., a ne kako je prvotno bilo planirano 2021., objavili su iz ureda gradonačelnika Kopenhagena.

Danska će ugostiti prve tri etape izdanja najveće biciklističke utrke od 1. do 3. srpnja 2022.

- Sretan sam što smo uspjeli dogovoriti start iz Danske u 2022., izjavio je gradonačelnik Kopenhagena Frank Jensen.

Prema prijašnjem rasporedu Kopenhagen je trebao ugostiti najbolje bicikliste svijeta 2. srpnja sljedeće godine na 13 kilometara dugačkom kronometru. No, zbog preklapanja s odgođenim Olimpijskim igrama u Tokiju Međunarodni biciklistički savez (UCI) odlučio je start utrke pomaknuti za tjedan dana prije.

Kopenhagenu je to predstavljalo dodatnu poteškoću, jer je danska prijestolnica jedan od domaćina utakmica Europskog nogometnog prvenstva, koje je također odgođeno za godinu dana i premješteno u novi termin od 11. lipnja do 11. srpnja 2021.

Gradonačelnik Kopenhagena je izjavio da će Tour de France profitirati od ove odluke, jer start utrke neće biti stiješnjen između dva velika sportska događaja kao što su nogometni EURO i Olimpijske igre.

Kopenhagen je naveden kao najsjevernija točka u povijesti iz koje će krenuti Tour de France.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!