09:42 / 21.01.2022.

Autor: M.M./Hina/HRT

Štafeta olimpijske baklje trajat će od 2. do 4. veljače

Štafeta olimpijske baklje trajat će od 2. do 4. veljače

Štafeta olimpijske baklje trajat će od 2. do 4. veljače

Foto: Fabrizio Bensch / Reuters

Štafeta olimpijske baklje za ZOI u Pekingu počet će 2. veljače i završiti samo dva dana kasnije, kada je otvaranje Igara.

Također, samo odabrano stanovništvo će moći vidjeti uživo prolazak olimpijske baklje zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa.

U nošenju olimpijske baklje bit će uključeno 1.200 ljudi, a svi oni koji će nositi baklju moraju biti cijepljeni, bit će testirani i njihovo zdravstveno stanje bit će praćeno 14 dana prije štafete.

Ruta će biti kraća negoli na prijašnjim Igrama, a uključuje, među ostalim, Veliki kineski zid, središnji olimpijski park u Pekingu, Ljetnu palaču dinastije Qing.

- Uzimajući u obzir prevenciju od zaraze štafeta olimpijske baklje i druge ceremonijalne aktivnosti bit će organizirani samo na mjestima koja su sigurna i koja mogu biti kontrolirana, izjavio je Yang Haibin, dužnosnik iz pekinškog Odbora za sport.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!