Sretan povratak reprezentacije sa Cipra

07.02.2023.

13:52

Autor: Lovorko Magdić/HRT

Osvajači medalja na EP-u

Osvajači medalja na EP-u

Foto: - / HKS

Hrvatska karate reprezentacija sretno se vratila s Cipra. I na tom otoku osjetila su se znatna podrhtavanja tla u noći s nedjelje na ponedjeljak, a vezano za tragični potres koji je najvećim dijelom zahvatio Tursku i Siriju.

Protekli vikend hrvatska vrsta na EP za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaci osvojila je sedam medalja


U konkurenciji mlađih seniora u kategoriji -50 kg briljirala je Ema Sgardelli, koja je u godini dana osvojila već treću medalju s velikih natjecanja. Bila je brončana na SP u Konyi, te sada dvostruko srebrna s EP-a u Pragu prošle i Larnaci ove godine. Uz to, u debitantskom seniorskom nastupu na EP prošle godine u danas razrušenom turskom gradu Gaziantepu ostala je nadomak završne borbe za broncu. 


Na Cipru juniorsko brončano odličje u borbama osvojili su Max Fajerbach (+76 kg) i Mia Čačko (-66 kg), a kadetsko srebro Lovro Maslov (-52 kg). Bronce su još u toj dobnoj skupini osvojili Aida Trstenjak (-47 kg), Korina Klarić (-54 kg) te kadetsko-juniorska ekipa u katama u sastavu Dino Huić, Mark Fileš, Ivan Žeinski, Ivan Kukić.

Osvajači medalja na EP-u

Osvajači medalja na EP-u

Foto: - / HKS

Najviše medalja osvojila je Italija - 17, a prema sjaju odličja Španjolska - šest zlata.


Sudjelovalo je 1114 natjecatelja iz 48 zemalja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!