19:00 / 28.04.2020.

Autor: Mirna Zidarić/Dnevnik/HRT

Srebrni olimpijac Stipanović jedva dočekao izlazak na more

-

-

Foto: - / -

Velik izazov karantene izdržali su i splitski taekwondo borci.
Vrhunski sportaši tjednima su pronalazili razne načine da u kućnoj atmosferi održe vrhunsku formu. Neki su u tome bili vrlo uspješni, neki malo manje, no sada su svi odahnuli jer su od ponedjeljka u svojem prirodnom okružju, sa svojim rekvizitima i kolegama.

Tjednima je čeznutljivo s terase promatrao more, osluškivao maestral i maštao o danu kada će se vratiti u svoju klasu Laser. No ni to nije bilo jednostavno, jer za sreću je potrebno dvoje.

- Jedva smo čekali da nam odobre izići na more. Već smo jučer bili spremni, ali vjetar nas je izdao ali to je takav sport, nema jedrenja bez vjetra. Danas je lipo jugo zapuhalo i baš smo uzbuđeni, rekao je Tonči Stipanović.

Srebrni olimpijac iz Rija naviknuo se trenirati u većoj grupi, no i u novim se okolnostima stječu vrijedna iskustva.

- Jedrit ćemo samo tu nas trojica, tako da je manja grupa, radit ćemo neke specifične momente kada je velika grupa tako da  smo se dosta dobro isplanirali. Imamo viziju kako iskoristiti ovo vrijeme dok je ovako manja grupa.

Velik izazov karantene izdržali su i splitski taekwondo borci.

- Takav je sport da u sekundu ispadneš iz forme ako ne treniraš koliko si inače trenirao. Puno je lakše nakon što smo radili treninge kod kuće preko zoom aplikacije, puno je lakše vratiti se u dvoranu gdje imamo uvjete, imamo ekipu s kojom možemo raditi, ne baš bliski kontakt, ali sigurno da imamo više prostora i opreme za bolji napredak, rekao je Lovre Brečić iz Taekwondo kluba Marjan.

Iako su vjerovali da će ovog ljeta u Tokiju ostvariti olimpijske snove, sportaši diljem svijeta iz dana u dan bivaju zadovoljni onime što smo svi ponekad uzimali zdravo za gotovo, a veliki planovi čekaju neka bolja vremena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!